Quin és el propòsit universal de l'existència?

 


“La naturalesa és sàvia”. “Tot a la natura existeix per algun motiu”.

Si aquestes afirmacions són certes, quin és el sentit de l’existència?

Té sentit, científicament parlant, l’existència dels paràsits? 

O té sentit, pels religiosos, l’existència dels ateus?


La vida és el fenomen més majestuós i misteriós al qual absolutament tots estem sotmesos. No hi ha distincions ni favoritismes. Tot el que existeix és viu. Tots els éssers són éssers, i de la mateixa manera, un no-ésser no pot existir. Així doncs, perquè som aquí?


Durant tota la història de l’existència de la vida hem intentat buscar un propòsit, un objectiu final, una explicació. Al no trobar-la, ens l’hem inventat. Hem afirmat que l’objectiu de l’existència humana és pura i simplement trobar la felicitat tant per nosaltres com per als altres, ser exitosos en la societat artificial que hem dissenyat. Segons aquesta lògica, però, l’existència dels animals o de les plantes està totalment injustificada; degut al fet que aquests no tenen la capacitat de poder desenvolupar el pensament, tal com hem fet les persones.


Si no podem afirmar, degut a això, que el propòsit de la nostra existència és trobar la felicitat; quina és la veritat absoluta pel que fa a aquesta qüestió? O, millor dit: existeix un propòsit per explicar l’existència de tots els éssers vius i poder, d’aquesta manera, justificar la saviesa universal de la natura?

 

Gisela Hernandez, 2n de batxillerat A 

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Som alguna cosa en concret o som un tot?

Els moments difícils que tenim a la nostra vida es curen amb el temps?

És la vellesa l’estat que millor reflecteix la inexorabilitat del temps?